Owoce pod kruszonką z białą czekoladą

Deser na tak zwane "tu i teraz", czyli szybko i smacznie w jednym ;)


Czego potrzebujesz?
~ mrożone owoce (u mnie truskawki i jagody)
~ pół tabliczki białej czekolady
~ 40g masła + do posmarowania
~ 3 łyżki mąki pszennej
~ 2 płaskie łyżki cukru
~garść orzechów włoskich

No to co, działamy:

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Czekoladę kroimy na mniejsze kawałki i dzielimy na dwie porcje. Orzechy siekamy na drobno i również dzielimy na dwie porcje (można zmieć i też będzie smacznie ;)). Mąkę, masło i cukier kroimy nożem, następnie palcami tworzymy kruszonkę. Do foremek wrzucamy zamrożone owoce, posypujemy czekoladą i orzechami a następnie kruszonką. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy 25min. Kruszonka będzie złota a owoce będą bulgotać. Można wcinać omnomnom



Komentarze